Nobilis Márton, az Agrárminisztérium élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára fogalmazott így a 11. Vadkolbásztöltő Fesztiválon, Mikóházán. Arról is beszélt, hogy az Agrárminisztérium kiemelt feladatának tekinti, hogy vadhúsból készült termékek kerülhessenek a magyar családok asztalára. A szakhatóságokon keresztül arra is fokozott figyelmet fordítanak, hogy megbízható, nyomon követhető, rendezett eredetű, egészséges és tiszta hús jusson el a fogyasztókhoz.
Kitért arra is, hogy az emberek vadhúsról szerzett ismeretei elkoptak, ma a háztartásokban kevésbé készítenek és fogyasztanak vadhúst. Ezért is célja a kormánynak a vadhús népszerűsítése, mindemellett természetes élelmiszer, fenntartható, bio jellegű terméknek minősül, hazai, valamint az új, konyhakész termékeknek köszönhetően a kényelmi trendeknek is megfelel.
A kormány a vadhús népszerűsítése érdekében időről időre kampányokat indít. Az államtitkár szerint a vadhúst és az abból készült ételeket már gyermekkorban szükséges lenne népszerűsíteni, a közétkezésbe is bevezetni. A Vadkolbásztöltő Fesztivál és az ehhez hasonló vadászati, vadgasztronómiai rendezvények azért bírnak nagy jelentőséggel, mert az érdeklődő közönség közvetlenül megkóstolhatja a különféle vadhúsból készített ételeket.,
A fesztivál keretében megrendezték a „Vadhús, mint egészséges alternatíva: régi hagyományőrző vadászati módok - új, alternatív vadhúsfelhasználás a gasztronómiában” című konferenciát is.