Élelmiszer
A vadhús egészséges
2022. December 11.
A vadhúsok a tradicionális magyar konyha részét képezik, ráadásul olyan egészséges ételek készíthetők belőlük, amelyek megfelelnek a legújabb fogyasztói elvárásoknak is.

Nobilis Márton, az Agrárminisztérium élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára fogalmazott így a 11. Vadkolbásztöltő Fesztiválon, Mikóházán. Arról is beszélt, hogy az Agrárminisztérium kiemelt feladatának tekinti, hogy vadhúsból készült termékek kerülhessenek a magyar családok asztalára. A szakhatóságokon keresztül arra is fokozott figyelmet fordítanak, hogy megbízható, nyomon követhető, rendezett eredetű, egészséges és tiszta hús jusson el a fogyasztókhoz.

Kitért arra is, hogy az emberek vadhúsról szerzett ismeretei elkoptak, ma a háztartásokban kevésbé készítenek és fogyasztanak vadhúst. Ezért is célja a kormánynak a vadhús népszerűsítése, mindemellett természetes élelmiszer, fenntartható, bio jellegű terméknek minősül, hazai, valamint az új, konyhakész termékeknek köszönhetően a kényelmi trendeknek is megfelel.

A kormány a vadhús népszerűsítése érdekében időről időre kampányokat indít. Az államtitkár szerint a vadhúst és az abból készült ételeket már gyermekkorban szükséges lenne népszerűsíteni, a közétkezésbe is bevezetni. A Vadkolbásztöltő Fesztivál és az ehhez hasonló vadászati, vadgasztronómiai rendezvények azért bírnak nagy jelentőséggel, mert az érdeklődő közönség közvetlenül megkóstolhatja a különféle vadhúsból készített ételeket.,

A fesztivál keretében megrendezték a „Vadhús, mint egészséges alternatíva: régi hagyományőrző vadászati módok - új, alternatív vadhúsfelhasználás a gasztronómiában” című konferenciát is.


Mizse PlastBorda Gépipari Kft.RecreaFLogisztik SystemAboszolMagyar PékségHütaAgro NatúrtápKovács ImreDPMG Zrt.Magyar Charolais Tenyésztők EgyesületeEnergo OptimaNyírség ZetorAlpakka/Luki vendégházDe-BaOlajütő SzövetkezetPRT TechnologyIsterraAlfa Solar SystemEuroAdvence 01.30.Anzo Perlit
PRINT LAPOK