Állat
Felszámolták az illegális baromfiállományt
2023. October 04.
Egy Bács-Kiskun vármegyei állattartó telepen illegális állattartás gyanúja miatt tartott ellenőrzést az illetékes kormányhivatal. Az állományt felszámolták, a hatóság járványügyi szabályszegés miatt feljelentést tesz.

Panaszbejelentést követően hatósági ellenőrzésre került sor egy Bács-Kiskun vármegyei, Petőfiszállás mellett lévő tanyán. A vizsgálatkor az állattartó telepen 1.500 engedély nélkül tartott brojlercsirkét találtak. Az állattartó az állatok származását semmilyen dokumentummal nem tudta igazolni, telepi nyilvántartást nem vezetett, valamint a nagylétszámú állattartó telep nem rendelkezett a járványvédelemhez elengedhetetlen strukturális elemekkel, eszközökkel sem.

A brojlercsirkék ismeretlen származására és egészségügyi státuszára való tekintettel a Bács-Kiskun Vármegyei Kormányhivatal az állomány felszámolása mellett a telepre forgalmi korlátozást rendelt el. A hatóság egyúttal járványügyi szabályszegés miatt feljelentést tesz.

A Nébih felhívja az állattartók figyelmét arra, hogy az illegális állományok a madárinfluenza vírus terjedésében jelentős veszélyt jelenthetnek az egész ágazatra, miközben a járvány megakadályozása minden érintett közös érdeke. A vírus veszélye folyamatos készenlétet igényel valamennyi baromfitartótól, ugyanis egy újabb járvány megelőzése kizárólag a járványvédelmi előírások maradéktalan, kitartó és kollektív betartásával lehetséges.


Mizse-PlastDigitas Kft.VC 999 05.28.Berek-VízBorda Gépipari Kft.Metall KraftAgro NatúrtápDerula 05.28.Steel ManufacturingDamisol Kft.Máté-MetálGB TradeDPMG Zrt.Samu GazdaboltErforg-AimNektárplastSzilágyi HűtőMAPEI 05.20.Magyar Kukorica Klub banner - törölhetőHotel Hunor - törölhetőPályázat Európa Kft.Med-PlastPolgári BankRollsped3commCharlie HűtőAgroforte GrainTitan Containers
PRINT LAPOK