Köztér
Folytatódik a földértékesítési program
2023. June 19.
2023. június 22. és július 14. között lehet licitálni az árveréseken a 10 hektárnál nagyobb területű földekre az illetékes Kormányhivatalok kijelölt helyszínein. Ezzel párhuzamosan folytatódik a 10 hektárnál kisebb területű állami földek értékesítése is.

A 10 hektárnál kisebb területű állami földek értékesítésének hirdetményeit 2023. június 14-én teszi közzé a Nemzeti Földügyi Központ az Elektronikus Pályázati Rendszer felületén.

A meghirdetett területekre bárki tehet ajánlatot, aki a jogszabályban foglalt feltételeknek megfelel. Egy hektár területnagyságig a földművesnek nem minősülő személyek is vásárolhatnak földet, egy és tíz hektár közötti területre, illetve tulajdonrészre kizárólag a földműves nyilvántartásban szereplő természetes személyektől érkezhet érvényes vételi ajánlat. A hirdetmények az érintett települések önkormányzatainak honlapján is közzétételre kerülnek. A meghirdetett területekre 30 napig lehet vételi ajánlatot tenni.

A Nemzeti Földügyi Központ a 2023. június 14-én megjelenő hirdetményekben közel 6.000 földrészletet kínál eladásra 1.600 településen, mely mintegy 7.000 hektár területet érint. Ebből csaknem 2.000 földrészlet először kerül meghirdetésre, ezek között 5-10 hektár területnagyságú erdők is találhatók. Továbbá azon földrészletekre is lehet újra ajánlatot tenni, melyek korábban már meghirdetésre kerületek, de még nem találtak gazdára. A területek 40%-a szántó, rét, legelő művelési ágú, 40%-a erdővel érintett, 20%-a vegyes művelési ágú.

Az értékesítésre kerülő földek továbbra is az állami földvagyon-portfólió tisztítását szolgálják. Az értékesítési hirdetmények a Nemzeti Földügyi Központ honlapján, valamint a következő elektronikus oldalról közvetlenül is elérhetők: https://epr.nfk.gov.hu/.


Magyar Kukorica Klub banner - törölhetőGordius Solution tenderDerulaCincilla2Atukavíz3Agroforte GrainAgrologica 04.17.VC 999 05.02.Hotel Hunor - törölhetőGyümölcsgépMagyar Pékség Kft.Agro NatúrtápCincillaAtukavíz1 05.01.-igFórum Plussz Kft,Formula GPSzamos AblakDPMG Zrt.Horváth és HuszárSzilágyi HűtőIvóvíz6Charlie HűtőHajdú László diófa banner - törölhetőPályázat Európa Kft.Máté Metál 04.17.Szalkai és TársaAtukavíz2Orbán Kályha
PRINT LAPOK