Köztér
Frissítések az eGN-ben
2024. April 11.
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) tájékoztatja az elektronikus gazdálkodási napló (eGN) felhasználóit, hogy újabb frissítés zajlott le a rendszerben. A jelenlegi verzióban számos funkció változott.

Többek között lehetővé vált a napló adatainak pdf formátumban történő exportálása, a tenyészkódok és a legeltetett állatok azonosító adatainál pedig automatikus TIR alapú ellenőrzés történik.

Az eGN fejlesztői a következő javításokat hajtották végre:

  • Tenyészet rögzítésekor annak kódját a Tenyészet Információs Rendszer (TIR) alapján ellenőrzi a rendszer.
  • A Legeltetés művelet adatainak kitöltésekor az eGN ellenőrzi a partner állatfajait a TIR-ben. Amennyiben a legeltetési időszakban felvett állat nincs a tenyészetben, abban az esetben erről a felhasználó figyelmeztető üzenetet kap.
  • A Termőhely űrlapon a Tábla egyedi azonosító immár módosítható a „Véglegesített” állapotban.
  • A Kötelezettségvállalás egyedi azonosító-mezőkben már csak 8 számjegy adható meg a Termőhely és Talajvizsgálat űrlapon. Ez segíti az esetleges elírások kiküszöbölését.
  • Trágyatároló kapacitás esetében lehetséges a 0 érték megadása is.
  • Öntözés műveletnél a rendszer a megadott dátumintervallum szerint engedi a maximális üzemóra megadását.
  • A műveleteknél lehetőség nyílt a művelettel érintett terület csökkentésére %-os értékkel.
  • A Talajvizsgálat űrlapon „a mintavétel dátuma”- mező elnevezését is módosították a szakemberek. A mező neve „Jegyzőkönyv-kiállítás dátuma” lett.  Itt a vizsgálati jegyzőkönyv kiállításának dátumát kell megadni.
  • A Terület összesítő lapon az „AÖP támogatásba vont terület”- mező megnevezése ugyancsak megváltozott. A mező neve „AÖP jó gyakorlattal érintett terület (ha)” lett.  Ebben a mezőben az AÖP jó gyakorlattal érintett terület nagysága jelenik meg, hiszen a termőhelyeknél kizárólag akkor van lehetőség AÖP jogcím választására, ha a jó gyakorlatot is kiválasztották.
  • Az újításoknak köszönhetően PDF dokumentum generálása is lehetővé vált, az eddigi excel formátumok mellett. A PDF-et nyomtatóbarát formátumban hozhatják létre a felhasználók. 


3commPályázat Európa Kft.Mizse-PlastTitan ContainersVC 999 05.28.Agro NatúrtápErforg-AimCharlie HűtőMAPEI 05.20.Berek-VízNektárplastHotel Hunor - törölhetőSamu GazdaboltMáté-MetálMetall KraftDPMG Zrt.Magyar Kukorica Klub banner - törölhetőRollspedDigitas Kft.Borda Gépipari Kft.Steel ManufacturingDerula 05.28.Med-PlastPolgári BankAgroforte GrainDamisol Kft.GB TradeSzilágyi Hűtő
PRINT LAPOK