Köztér
Már benyújthatók a kérelmek
2024. April 13.
Megjelentek az egységes kérelmek benyújtásához szükséges jogszabályok. Így a gazdálkodók 2024. április 10. és 2024. június 10. között, 44 közvetlen támogatási és vidékfejlesztési jogcímre nyújthatják be kérelmeiket.

Ezzel hivatalosan is elindul az új Közös Agrárpolitika végrehajtásának második éve, ahol a 2023-ban megismert támogatási jogcímekre nyújthatják be kérelmeiket a gazdálkodók. A Magyar Államkincstár elektronikus felülete 2024. április 10-én nyílt meg és június 10-ig idén is szankciómentesen adhatók be a kérelmek. Így a tavalyinál mintegy 10 nappal több idő áll rendelkezésre a kérelmek elkészítésére és beküldésére. A 2024. évi egységes kérelemben a termelők 44 közvetlen támogatási és vidékfejlesztési jogcím után tudnak majd támogatást igényelni, kifizetési kérelmet benyújtani, illetve ezekkel kapcsolatban adatszolgáltatási kötelezettséget teljesíteni.

A KAP Stratégiai Terv módosításából eredő, valamint az új támogatási időszak első évének tapasztalatai alapján módosított új szabályok tartalmát a gazdálkodók az elmúlt hónapokban kiadványokból, szakmai anyagokból és tájékoztató fórumokon már megismerhették.

A részletszabályokat tartalmazó végrehajtási rendeletek a társadalmi egyeztetést követően, 2024. április 9-én a Magyar Közlöny 2024. évi 43. számában megjelentek. A jogszabályok ITT olvashatóak: 

A gazdák, az őket segítő falugazdászok, a szaktanácsadók és egyéb közreműködők felkészítése idén is lezajlott, ugyanakkor a képzések és fórumok folytatódnak. Érdemes rendszeresen felkeresni a KAP Stratégia Terv ismertetését és a végrehajtással kapcsolatos tájékoztatást szolgáló tematikus honlapot.

Emellett a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara tematikus, valamint a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal honlapjai is a gazdálkodók következetes tájékoztatását célozzák. Ezeken túl a Magyar Államkincstár honlapján hamarosan elérhetővé válnak a kérelembeadással kapcsolatos, szokásos tájékoztató közlemények is.


DPMG Zrt.Agroforte GrainCharlie HűtőSteel ManufacturingNektárplastDamisol Kft.Pályázat Európa Kft.Derula 05.28.Metall KraftHotel Hunor - törölhetőAgro NatúrtápDigitas Kft.Berek-VízVC 999 05.28.Magyar Kukorica Klub banner - törölhetőRollspedPolgári BankSzilágyi HűtőTitan ContainersMAPEI 05.20.Borda Gépipari Kft.Med-PlastErforg-AimGB TradeMáté-Metál3commSamu GazdaboltMizse-Plast
PRINT LAPOK