Pályázatok
Meghosszabbították a pályázatot
2023. April 20.
Ismét meghosszabbította az Agrárminisztérium a Vidékfejlesztési Program keretében meghirdetett két sikeres pályázati felhívását.

„A mezőgazdasági vízgazdálkodási ágazat fejlesztése” és „Az öntözési közösségek együttműködésének támogatása” című pályázatokra 2023. október 1-ig lehet benyújtani a támogatási kérelmeket.

A minisztérium - a szélsőséges időjárási viszonyok, a csapadék egyenetlen eloszlása, és a tavalyi súlyos aszályhelyzet miatt - továbbra is kiemelt területként kezeli az öntözéses gazdálkodás fejlesztését. A beruházási pályázati kiírás - továbbra is egyebek mellett - tározóterek, új vízkivételei művek kialakításához, új öntözőgépek és csővezetékek telepítéséhez és az elavult öntözőrendszerek elemeinek cseréjéhez biztosít támogatási forrást a gazdák számára. Az öntözési közösségek együttműködésének támogatása című felhívás keretében pedig a meglévő, közös érdekeltségű öntözőtelepek üzemeltetésére és az új öntözési beruházások előkészítésére lehet pályázni.

A két pályázati lehetőség alapján a termelők együttesen már 50 milliárd forintot meghaladó támogatásban részesültek, a jövőben pedig a KAP stratégiai terv keretei között lehet majd támogatást igényelni öntözésfejlesztésre, amelynek révén további 70 milliárd forintot tervez a szaktárca a területre fordítani.

A kormány célja, hogy az öntözött területek mértéke folyamatosan növekedjen, mert alapvetően öntözéses körülmények között lehet biztonságos termelést folytatni.

A pályázati felhívások részletei megtalálhatóak a www.palyazat.gov.hu honlapon.

 

Cincilla2Ivóvíz6Charlie HűtőGordius Solution tenderOrbán KályhaAgrologica 04.17.DPMG Zrt.Agro NatúrtápPályázat Európa Kft.Fórum Plussz Kft,Magyar Pékség Kft.DerulaSzamos AblakMagyar Kukorica Klub banner - törölhetőHorváth és HuszárCincillaFormula GPAtukavíz3Hajdú László diófa banner - törölhetőHotel Hunor - törölhetőSzalkai és TársaGyümölcsgépAtukavíz2VC 999 05.02.Agroforte GrainMáté Metál 04.17.Szilágyi HűtőAtukavíz1 05.01.-ig
PRINT LAPOK