feltöltés alatt...


Importra szorul Románia
világ
Az Európai Unión belül Románia az ötödik legnagyobb, azaz 13,5 millió hektárnyi mezőgazdasági termőterülettel rendelkezik, ennek ellenére egyre nagyobb mértékben szorul élelmiszerimportra.
Agromalim szakkiállítás Aradon
világ
2022. szeptember 1. és 4. között immár 28. alkalommal rendezik meg Aradon az Agromalim nemzetközi agrár-, élelmiszeripari és csomagolástechnikai szakkiállítást, melyen kiállítóként vagy látogatóként is érdemes megjelenni.
A román gabonából exportra is jut
világ
Ebben az évben bőséges gabonatermésre számítanak Romániában, amelyből így exportra is jut Adrian Chesnoiu román mezőgazdasági miniszter szerint.
Leállt a műtrágyaüzem
világ
A magas energiaárak miatt ismét felfüggesztette tevékenységét Románia legnagyobb műtrágyaüzeme, a Marosvásárhely határában levő Azomures.
Kezdődik az Agromalim!
világ
Szeptember 1. és 4. között rendezik meg Aradon Nyugat-Románia legnagyobb, de országos szinten is az egyik legjelentősebb mezőgazdasági vásárát, az Agromalimot, melyen az idén rekord számú kiállító mutatja be kínálatát.
Sikeres volt az Agromalim
világ
Hosszú múltra és nagy hagyományokra tekint vissza az aradi Agromalim kiállítás, melyet az idén már 32. alkalommal rendezték meg. A Feliciter Kiadó két évtizede saját standdal jelenik meg a rendezvényen.
Így látták ők az Agromalimot
világ
Az aradi (de több megyét is lefedő) magyar nyelvű lap, a Nyugati Jelen érdekes riportot közölt az Agromalim kiállításról, megszólaltatva mezőgazdasági szakembereket és kiállítókat is. A cikk szerzője Balta János. Érdemes elolvasni!
Erősödik az összefogás
világ
Újabb tagszervezetekkel bővült a Kárpát-medencei Magyar Gazdák Egyeztető Fóruma (KEF), minden eddiginél erősebb a határon inneni és túli gazdák összefogása, és együttműködésük még szorosabbá válhat a jövőben.
Üzleti rendezvény a vízgazdálkodásról Kolozsváron
világ
Üzleti tárgyalásokkal egybekötött magyar-román vízgazdálkodási, víz ipari körképpel, innovációs technológiákkal, trendekkel foglalkozó konferenciát szerveznek Kolozsváron december 8-ára.
Több mint 400 kiállító Bukarestben
világ
A közelmúltban rendezték meg a bukaresti ROMEXPO területén az INDAGRA mezőgazdasági és élelmiszeripari szakkiállítást, melyen 416 kiállító mutatkozott be, köztük magyar cégek is.
Románia a hetedik
világ
A romániai volt az EU hetedik legnagyobb mezőgazdasága, az ágazat 21 milliárd eurót termelt meg az uniós statisztikai hivatal, az Eurostat adatai szerint – írja a Maszol.ro portál.
Sikeres vízipari találkozó
világ
A több mint száz résztvevővel zajlott le Kolozsváron az első alkalommal megrendezett Magyar-Román Vízipari Szakmai és Üzleti Találkozó – tájékoztatta hírportálunkat Dinya Judit, Magyarország Kolozsvári Főkonzulátusa külgazdasági attaséja.
Közeleg az Agromalim!
világ
Szeptember 7-10. között rendezik meg az idén Románia egyik kiemelt agrár-élelmiszeripari rendezvényét, az Agromalim szakkiállítást, amely kiváló lehetőség a magyar vállalkozások számára az exportpiaci jelenlétük fejlesztésére, üzleti kapcsolatrendszerük bővítésére.
Megduplázzák a szállítást
világ
A Románián keresztül külföldi piacokra exportált ukrán gabonamennyiség megduplázásáról állapodtak meg Románia, Ukrajna, Moldova, az Európai Unió és az Egyesült Államok képviselői.
Látogasson el Aradra!
világ
Idén szeptember 7-10. között rendezik meg Aradon Románia egyik legrangosabb szakkiállítását, az Agromalimot. A kiállítás egyik fő célja, hogy elősegítse új partnerségek kialakulását.
Őszi Vásár Székelyudvarhelyen
világ
Szeptember 15-17. között rendezik meg Székelyudvarhelyen az Őszi Vásár rendezvénysorozatot, a nyitónapon üzleti fórumot és B2B találkozót szerveznek, melyre még lehet jelentkezni.
Agromalim 2023
világ
Szeptember 7-10. között rendezték meg Aradon az AGROMALIM Nemzetközi Agrár- és Élelmiszeripari Szakkiállítást, Románia egyik legjelentősebb és leglátogatottabb ágazatspecifikus rendezvényét, melyen több magyar cég is bemutatkozott.
Konferencia a precíziós gazdálkodásról
világ
Magyország Kolozsvári Főkonzulátusa 2023. november 10-én magyar-román, a precíziós és digitális mezőgazdaság, az erdőgazdálkodás, a vízgazdálkodás és a dróntechnológia trendjeire fókuszáló rendezvényt szervez Kolozsváron.
Román stop az energiaitaloknak
világ
A román képviselőház elfogadta azt a törvénytervezetet, amely korlátozza a kiskorúak energiaitalokhoz való hozzáférését. Oktatási, egészségügyi és hátrányos helyzetű személyeket ellátó létesítményekben immár tilos a forgalmazásuk.
Nőtt az agrár-külkereskedelmünk
világ
Tavaly az agrárexportunk értéke elérte a 13,4 milliárd eurót, ezzel 3,5 milliárd euróval többet értékesített hazánk a külpiacokon, mint amennyit importált. Az agrárium adta a teljes nemzetgazdaság külkereskedelmi többlet 38 százalékát.
PRINT LAPOK