Növény
Ukrán igen a minőségellenőrzésre
2024. February 24.
Ukrajna készen áll arra, hogy a lengyel hatóságok ellenőrizzék a határon az ukrán gabona minőségét - jelentette ki Mikola Szolszkij ukrán agrárpolitikai miniszter egy tévéműsorban.

„Ez egy kis probléma, hadd ellenőrizzék kollégáink. Nem félünk az ellenőrzésektől” - válaszolta az ukrán tárcavezető Michal Kolodziejczak lengyel mezőgazdasági miniszterhelyettes nyilatkozatára, amelyben utóbbi azt mondta, hogy az összes ukrán gabonát további ellenőrzésnek vetik alá a határon, mert szerintük rossz a minősége.

Szolszkij kiemelte, hogy valójában csekély mennyiségű gabonát exportál Ukrajna Lengyelországon keresztül, mert az ukrán gazdálkodók 90 százaléka már harmadik hónapja a tengeri kikötőkön keresztüli exportot részesíti előnyben. Emellett Ukrajna folyamatosan különböző szinteken tárgyal Lengyelországgal a mezőgazdasági termékek szállításával kapcsolatos kérdésekről.

„Igyekszünk segíteni partnereinknek ennek a kérdésnek a megoldásában. Ugyanakkor határozottan elítéljük a provokációkat, amelyeket a határon láttunk” - szögezte le Szolszkij, aki hozzátette, hogy tavaly decemberben ötmillió tonna gabonát, egyéb őrleményt és olajat exportáltak az ukrán tengeri kikötőkből, és hozzávetőleg egymillió tonnát a Dunán keresztül, a szomszéd országokon át pedig kevesebb mint egymillió tonna lisztet, olajat és gabonát.


CincillaAtukavíz1 05.01.-igHorváth és HuszárCincilla2Hotel Hunor - törölhetőHajdú László diófa banner - törölhetőSzilágyi HűtőAgroforte GrainGordius Solution tenderOrbán KályhaMáté Metál 04.17.Formula GPPályázat Európa Kft.DPMG Zrt.Ivóvíz6DerulaSzamos AblakAgrologica 04.17.Magyar Pékség Kft.Atukavíz2Atukavíz3VC 999 05.02.Magyar Kukorica Klub banner - törölhetőFórum Plussz Kft,GyümölcsgépCharlie HűtőAgro NatúrtápSzalkai és Társa
PRINT LAPOK